Altartavlan i Långasjö kyrka. "Den himmelska och den jordiska lovsången". Målad av Elisabeth Bergstrand-Poulsen för Långasjö kyrka. Elisabeth bar genom livet med sig drömmen om att måla en ny altartavla till sin hembygds kyrka. Den sattes upp 1957. Då hade Elisabeth redan lämnat det jordiska. Hon fick aldrig se den på plats. 

Carl Henrik Martling kallar målningen för "Den lutherska ikonen" i boken med samma namn. 2001.

Gobelängen "Kvinnans Årstider" av Elisabeth Bergstrand-Poulsen. Vävd på Barbro Nilssons Ateljé i Stockholm 1952-53. Finns nu på Kulturparken Smålands Museum Växjö. Förlagan, den s k kartongen, finns i Sockenstugan i Långasjö. Storlek 5x3 m. 

Akvarell. Titel: Johan Magnus dricker saft. Bilden finns med i Elisabeths lilla bok "Värendsmän". Konstnären har målat Johan Magnus, så som folk i bygden beskrivit honom: stor och stark, lugn och trygg. Rödlätt med stora händer och fötter. Det lilla glaset försvinner i hans hand. Så drack han också 18 glas saft för att släcka sin törst. Johan Magnus blev en hjälte i sin småländska socken, efter att han så lömskt hade mördats av en bleking, när han varit på handelsresa till Karlskrona.